Batalia Cernobilului documenteaza in mod dramatic eforturile uriase depuse pentru a preveni reactia nucleara in lant si o noua explozie, eforturile de a “lichida” radiatia si de a sigila reactorul distrus cu ajutorul unui sarcofag gigantic. Aceste intamplari sunt redate prin imagini obtinute recent, fotografii si filmari ale reactorului si imprejurimilor sale, animatie pe calculator si interviuri ale lichidatorilor si martorilor, din care multi au fost expusi al doze uriase de radiatii, lideri militari, savanti, muncitori, jurnalisti, medici si refugiati din Pripyat.

Consecintele acestei catastrofe continua si in zilele noastre, mii de supravietuitori suferind de “sindromul Cernobilului”, care cuprinde boli legate de contaminarea radioactiva. Mai exista nevoia urgenta de a inlocui sarcofagul construit in graba peste reactorul contaminat, sarcofag care acum se deterioreaza din ce in ce mai tare si ameninta sa cedeze. Dupa cum veti vedea in cele ce urmeaza, batalia Cernobilului e departe de a se fi terminat.

The Battle of Chernobyl (2006)Categorie: Istorie/Razboi Denumirea originala: Anul apariţiei: 2006 Durata: 92 minute Director: Thomas Johnson Narator: Tim Birkett Distribuţie: Muzica: Site oficial: