Iată inca o interpretare posibila si destul de probabila, a Bibliei si a altor “scrieri sfinte”, o interpretare prin prisma astro-teologiei si a șamanismului.
Cuvantul Phramacratic este inventat de producatorii filmului si este o combinatie dintre farma (legat de farmacologie) si cratie (de la autocrat – dictator cu puteri absolute). In contextul filmului , semnificatia titlului este aceea ca ” Persecutia crestina impotriva religiilor arhaice (bazate pe ingestia sacramentala a plantelor psihodinamizante care ofera indiviziilor accesul la stari extatice, fara ajutorul intermediarilor) , persecutie care si-a atins climaxul oribil in vanatoarea de vrajitoare, a arderii acestora pe rug, in Evul Mediu, persecutie care continua si astazi, intr-o forma schimbata, imbracand forma Statului Farmacratic, sub masca “sanatatii” publice si a “Razboiului impotriva drogurilor”!
Iata ce spune Martin W. Ball, Ph.D, autorul si gazda emisiunii Evolutia Entheogenica, despre acest film:
“Inchizitia Farmacratica este un film provocator, produs de Gnostic Media, un film care aduce niste argumente logice care ne spun ca, practic, toata mitologia, simbolismul, povestea lui Iisus si traditiile ce au legatura cu crestinismul, sunt conectate cu doua subiecte de baza: astrologia si samanismul. Pentru aceia dintre dvs. care nu sunteti familiarizati cu doveziile ce sustin aceste idei, acest film poate fi un adevarat deschizator de ochi si revolutionar.

Inchizitia Farmacratica (2007)Categorie: Conspiratii/Deconspiratii Denumirea originala: Anul apariţiei: 2007 Durata: 109 minute Director: Jan Irvin, Andrew Rutajit Narator: Distribuţie: Jan Irvin, Andrew Rutajit Muzica: Site oficial: