Pradatori gigantici
Acest episod prezinta istoria carnaosaurilor, dinozauri mari, carnivori, cu anatomie asemanatoare soparlei. Carnaosaurii variau ca marime de la 6 la 15 metri lungime si cantareau pana la sase tone si jumatate. Ca grup, carnaosaurii sunt considerati animale de succes, care au trait de la inceputul Jurasicului pana la sfarsitul Cretacicului (in urma cu 208-65 milioane de ani). Fosilele lor au fost descoperite in intreaga lume.
Atacul cangurilor ucigasi
Cu o viteza uimitoare, micile mamifere au pasit in golul ramas in urma extinctiei dinozaurilor. Intr-o clipa gigantii ierbivori au cucerit pamantul inca o data: Baluchitherium – asemanatori unor rinoceri, mamuti, gigantii glyptodons si multi altii. Pe de alta parte, vanatorii acestora erau mult mai fiorosi decat orice dinozaur: lei si tigri cu dinti de sabie. Acest episod din Lumea dinozaurilor urmareste perioada de glorie si de decadere a marilor pisici, a marilor caini si a giganticilor ursi.

Episoade

Nr.Episod
Titlu
1. Pradatori gigantici – Atacul cangurilor ucigasi
2. Doctorii de dinozauri – Sexul la dinozauri
3. Evolutia pradatorilor – Legendarul T-REX
4. Monstrii marilor – Balenele – Inapoi in ocean
5. Verigile care lipseau – Identitate confundata
6. Zborul Pterosaurului – Aripa de dinozaur – Misterioasa disparitie
Lumea DinozaurilorCategorie: Animale Denumirea originala: Anul apariţiei: Durata: 50 minute Director: Robert Clem Narator: Ben Gazzara Distribuţie: Muzica: Dave Hummel Site oficial: